onsdag 27 december 2017

Nya favoriter på julbordet!


SMÅ GRÖNKÅLSPAJER
8 st

1 stor gul lök
smör
100 g grönkåll
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
3 ägg
2 dl syrad grädde
1 rulle smördeg

1. Hacka lök och låt den mjukna i smör i en stekpanna. Hacka grönkålen och ha ner i pannan tillsammans med lite mer smör. Stek tills grönkålen mjuknat. Slå på en skvätt äppelcidervinäger och låt den steka in. Smaka av med salt och peppar.

2. Vispa ägg med syrad grädde. Smaka av stanningen med salt och peppar.

3. Fördela ut smördegen i pajformarna. Fördela ut lök och grönkål i varje form och slå på stanningen. Grädda i 200 grader i 20-25 grader. (Den färdiga smördegen behöver inte förgräddas)


JULSNITTAR MED KNÄCKEBRÖD, SKINKRÖRA OCH FIKON
ca 24 st

200 g skinka (påläggsskinka eller julskinka)
1/4 rödlök
1 msk skånsk senap
1 dl creme fraiche
peppar
valfritt tunt knäckebröd
4 fikon (dela varje i 6 klyftor)

1. Strimla skinkan och blanda med finhackad rödlök, skånsk senap och creme fraiche. Smaka av med svartpeppar.

2. Klicka upp röran på brödskivorna. Dela varje fikon till sex klyftor och toppa varje aptitretare med en klyfta.


LÖJROMSPOTATIS

Koka potatis och låt den kallna innan den fylls med en liten klick vispad creme fraiche (går bra att skippa att vispa den också) och toppa med löjrom. Ett tips är att strö över lite hackad rödlök och toppa varje potatis med en dillkvist. Skär av en liten bit på varje potatis för att de ska stå bättre.

Kramar Bella 

1 kommentar:

Kia sa...

God fortsättning på julen.
Magsjuka lät ju sådär men vad gör man.....
Önskar dig ett Gott Nytt År.
Kram Kia