Äppelkanelmuffins med crumble bakade efter Leilas recept...
Till dopet valde jag att baka i minimuffinsformar och gjorde extra fyllning som jag dekorerade med.
Flaggorna är gjorda av washitejp och vanliga tandpetare...
ÄPPELKANELMUFFINS MED CRUMBLE
Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Kärna ur och skär äpplena i bitar eller klyftor.
3. Stek äpplena i ett par minuter i en het stekpanna med smör, strösocker och kanel. Låt kallna.
4. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst.
6. Rör ner den ljumma vätskan.
7. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Rör till sist i de stekta äpplena.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smeten.
9. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
10. Strö lite smuldeg/crumble på toppen av varje muffins.
11. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20 minuter för stora muffins och ca 10 minuter för minimuffins.
11. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20 minuter för stora muffins och ca 10 minuter för minimuffins.
Kramar Bella ♥
3 kommentarer:
Mmmmm så mycket gott och väldigt fint du gjorde till dopet!
Den där crumblen är såååå god på
Kram
Sandra
Vilka söta muffins :-)
Vad duktig du är!
De ser o "låter" goda :-)
Ha en fin kväll!
Kram
Åh, så fina!!! Kram Lisa
Skicka en kommentar