lördag 28 september 2013

Sista båtturen för i år...


Vaknade till denna vackra himlen igår morse...


När vi steg upp var det klarblå himmel och termometern visade på 1 minusgrad, med andra ord dags för upptagning av båten....
 


Första stoppet blev Hunnebostrand där det började bli tomt på bryggorna för att lämna båtkärran...


Sen vidare till Veddö hamn där vi haft båten i sommar...


Det var en fantastiskt fin höstförmiddag igår, men kallt nära vattnet där vinden kom åt...


För att få ihop logistiken fick sambon köra båten till Hunnebo och jag ta bilen tillbaka...



Det var en nöjd sambo som åkte iväg, men efter en stund ringde han och meddelade att det var lite småkyligt så t o m han som aldrig fryser huttrade ute på havet, så det var nog tur att jag tog bilen....
 

 
Fick den här bilden från den vackra båtturen...


Själv tog jag en promenad ute på naturreservatet vid Veddö...



Det blev lite "bergsklättning" och sen kom jag ner här...


Härliga områden att ströva i...



En hurtig seglare på väg söderut...



Lyftet gick bra och allt gick snabbare än vi tänkt oss vi rullade hemåt i lugn och ro och konstaterade att sommaren nu definitivt är över för den här gången, välkommen höst!!
 
Kramar Bella

fredag 27 september 2013

Höstshopping och båtupptagning...

 
Jag har fått för mig att jag vill ha en omlottblus och blev så glad när jag hittade den här hos HM för 249 kr, dock velade jag lite för länge innan jag klickade hem den så nu är den slut, grrr...
 
 
Måste däremot tipsa om dessa slacks, så sköna med snyggt fall till bra pris, 199 kr på HM!
 
Höstkyla och lönehelg innebär med all säkerhet välfyllda shoppingcentrum imorgon då många vill fylla på garderoberna med varmare skor, jackor och mörkare plagg i kraftigare o tjockare tyger och de tunna ljusa sommarplaggen har nu gjort sitt för i år.
 
Även båtsäsongen är över och imorgon är det upptagning som står på schemat så det blir ingen shopping för oss.
 
Vad ska du göra i helgen?
 
Kramar Bella

onsdag 25 september 2013

Höstplantering...

 
Sommarens vita pelargoner byttes i helgen ut mot ljung i krukorna på altanen, dock ser jag nu att bloggerskan glömde spola av krukorna som ser bedrövliga ut :)
 
I lördags morse när sambon åkte till jobbet kunde jag inte somna om utan steg upp och efter frukosten gick jag ut i den kyliga morgonluften och planterade i krukorna på altanen. Älskar lugnet och stillheten på morgonen, dimman som bildas över fälten när solen går upp och tänker varje gång jag är ute tidigt och pysslar att det här måste jag göra oftare.
 
I veckan har kylan kommit med besked och i natt var det frost för första gången den här hösten, med andra ord är det dags att plocka fram ett par tunna vantar till imorgon, stela och värkande händer gillar inte kyla.
 
Hoppas din dag varit bra!
 
Kramar Bella

söndag 22 september 2013

2-års firande...


Hipp hipp hurra för goa A som för ett par veckor sedan fyllde 2 år!! 

Söndagmorgonen började regn o rusk, men med tanke på den fina höst vi haft så kändes det helt okej och faktiskt riktigt mysig. Jag gick upp en stund efter sambon åkt till jobbet och tände en brasa och gjorde frukost som åt framför Nyhetsmorgon. Efter en lugn och skön start på dagen åkte jag vi elva-tiden bort till familjen F för att gratulera lilla A som fyllt 2 år. Pippi Långstrump är favoriten så det blev paket med pippi-prylar i och jag blev bjuden på söta rosa bakelser som vi alla åt med god aptit och födelsedagsbarnet fick till sin stora förtjusning blåsa ut ljuset flera gånger.

Hoppas du haft en skön söndag och får en bra start på veckan!

Kramar Bella 

lördag 21 september 2013

Smögen by autumn...


Sol, krispig o klar höstluft och ett kustsamhälle där lugnet lagt sig efter sommarens högtryck...


Bryggan ute i Smögen en lördag i slutet på september...


 Några restauranger är fortfarande öppna på helgerna och en god räkmacka smakade gott vid lunchtid...


Några enstaka affärer hade öppet och reade ut det sista av säsongens kläder...


Några tappra besökare försökte hålla fast vid sommaren och körde på bara ben, men de såg minst sagt frusna ut i den iskalla vinden där den kom åt trots solskenet...

I förmiddags åkte jag med vännen S till Kungshamn där hon skulle till Lilla Skobutiken som säljer fotriktiga skor som även är snygga och när vi ändå var i närheten åkte vi ner till Smögen-bryggan och åt en god räkmacka till lunch och kikade i de butiker som fortfarande hade öppet på helgerna. Det är något speciellt med lugnet i den vackra miljön här under eftersäsongen när turisterna åkt hem. Kontrasterna är stora från en varm dag i mitten på juli när det knappt går att komma fram för allt folk både på bryggan och i butikerna mot idag.

S hittade skor och vi fick en jättetrevlig dag tillsammans, hoppas din dag också varit bra!!

Kramar Bella 

torsdag 19 september 2013

IKEA:s pappersavdelning...

 
Jag har hittat en ny favorit...
 
 
Pappersshoppen på IKEA...
 
 
en godispåse för den pysslige och här finns presentpapper, silkespapper, snören, presentlådor och påsar i alla dess färger...

 
Man hittar även anteckningsböcker och lampskärmar i papp mm..

Har läst mycket positivt om pappersshoppen på IKEA som finns på flera av de blågula varuhusen och nu har jag själv äntligen spanat in den (gillar att ha ett nybyggt IKEA 5 min bort) och jag blev inte besviken. Ser fram emot att få gå loss där till jul och det är helt klart dags för en påfyllning av presentpappersförrådet inom kort. Jag är en av dem som har ett lager med papper i olika färger och snören hemma, klart man måste vara förberedd för presentinslagning :)

Blev ett snabbt besök tillsammans med sambon på IKEA ikväll då han skulle köpa en garderob till jobbet så nu har även han gjort premiärbesöket så där ett halvår efter oss andra. Att gå i affärer på ledig tid är inte hans grej och det finns ingen som kan gå igenom varuhuset så fort som han, målinriktad på det han ska köpa och sen är det fokus på att hitta snabbaste vägen till kassan.
 
Det bästa med dagens snabba IKEA besök var inte pappersshoppen utan att vi sprang på tre fjärdedelar av familjen F. Kul att ses och de goa kramar från småtjejerna gjorde min dag! Ser fram emot att ses på söndag för en födelsedagsfika för lilla A som fyllt 2 år.
 
Kramar Bella

onsdag 18 september 2013

Taxfree Shopping...

 
Vårt plan till Grekland var försenat i somras så det blev extra tid i taxfreen och där hittade jag nya  Dolce & Gabbana parfymen Desire...
 
Dagarna går fort och blogginläggen duggar inte så tätt, det kommer bli bättre, men det får ta sin tid. Sedan sist har en helg passerat som inte heller den blev riktigt som planerat, istället för jobb för sambon blev det den här gången sjuksängen med feber så det blev inte så mycket med våra planer. Dock hade jag en trevlig lördagkväll tillsammans med mina kusiner och deras respektive, smarrig mat och bästa sällskapet.
 
Hösten har kommit med besked den här veckan och något som hör till då är byte av den lättare sommarparfymen till en lite tyngre och mustigare. Tycker det varit svårt att hitta parfymer senaste året som jag gillar både doften på och som jag dessutom tål. Gjorde en chansning på Desire och håller tummarna för att den kan bli en favorit!

Hoppas din dag varit bra!!
 
Kramar Bella 

fredag 13 september 2013

Konferens och ledig helg...

 
Vi har haft fantastiskt väder under vår konferens på Vann Spa och i varje paus har vi passat på att vara ute i solen på någon av anläggningens uteplatser...
 
Fredagkväll och efter två dagars konferens väntar nu en ledig helg och den här veckan gör vi ett nytt försök att vara lediga båda två. Konferensen har varit riktigt bra och givande och efter två fullmatade dagar med arbete ska det bli gott med helg. Trots närheten till Vann hade jag fram till i somras aldrig varit där innan min vän S bjöd mig på morgonspa, nu blev det alltså ett nytt besök dock med fokus jobb. Vi hade ett par timmar igår eftermiddag där det fanns tid att gå ner i Spa-avdelningen för dem som ville, övrig tid har vi arbetat.
 
I helgen tänkte vi åka båten en sista gång den här säsongen och imorgon kväll ska vi träffa två av mina kusiner med familjer vilket jag ser fram emot, ska bli så kul att ses!!
 
Vill önska dig en riktigt trevlig helg!
 
Kramar Bella

onsdag 11 september 2013

Kopparsken...

 
Kvällarna blir mörka allt tidigare och tända ljus hör numera till kvällsmyset...
 

 Som så många andra spanar jag denna höst på kopparfärgade ljusstakar och lyktor, dessa kommer ifrån HM Home till ett bra pris...
 
Varje år så här i mitten på september förundras jag över hur snabbt det blir mörkare ute på kvällarna, tycker inte det är länge sedan det var fortfarande var ljust vid 23-tiden. Nu är det mörkt redan vid halv nio och jag blir sugen på lite nya ljusstakar och lyktor till hemmet och jag har som så många andra den senaste tiden spanat på kopparfärgat. Får bli en liten make over här hemma längre fram och då kommer det med all säkerhet flytta in kopparfärgade detaljer.
 
Dagen har annars varit en helt vanlig vardag med jobb och ett snabbt besökt på vårdcentralen för att ta B 12-sprutan. Imorgon blir det konferens med jobbet med övernattning till fredag och sen gör vi ett nytt försök med ledig helg tillsammans jag och sambon.
 
Kramar Bella

tisdag 10 september 2013

Hösten är här...


Sommarvärme har bytts mot höstrusk och nu känns det som denna fantastiskt fina sommar vi haft i år är över och att hösten kommit för att stanna. Fina höstdagar med hög och klart luft välkomnas, regn och rusk som idag med fuktig luft avstår jag gärna då det är sämsta tänkbara för en kropp med värk. Trots att jag levt med min värk länge nu så blir jag fortfarande förvånad över hur väderomslag och fuktigt o rått väder med starka vindar kan få kroppen att reagera så mycket trots att man sitter inomhus. Jag känner det framförallt i mina händer, smalben och leder som värker, blir stela och svullnar. Värme är bra och bästa medicinen vid den här årstiden är att sitta framför brasan, värmen tar bort det råa i luften och det är som balsam för kroppen.
 
Jag försöker hitta tillbaka till mig själv, till mitt positiva tänk och jag letar efter orken, det är inte lätt, men jag jobbar på det och är så glad att jag tog tag i mig själv i söndagskväll och sms:ade några goa vänner och frågade om de ville äta lunch på måndag, två av tre kunde och det blev så trevligt. Vi satt ute på Blomsterkrokens bakgård och jag glömde bort allt det trista och kände mig levande, TACK för den positiv energi det gav, det var så välbehövligt...
 
Kanske kan september överraska i år :)
 
Kramar Bella

söndag 8 september 2013

Ändrade planer och boktips...

 
Läste den femte boken i Hammarbyserien när vi var i Grekland, och har du inte läst Gideons Ring och de andra böckerna skrivna av Carin Gerhardsen blir det mitt boktips idag, riktigt bra läsning!!
 
Det blir ju som bekant inte alltid som man tänkt sig och så blev det i helgen, planerna var två lediga dagar tillsammans och en tänkt båttur igår i det härliga sensommar vädret. Galet varmt och skönt för att vara i september det är, men så blev det inte utan sambon fick jobba hela helgen, kändes så där då det verkligen inte är första gången de senaste månaderna som det blir så. Trist och när jag sedan tar tag i dagen och gör mig i ordning för att åka och handla och träffa en god vän inser jag när jag kommer till det låsta garaget att min nyckel till garaget ligger i bilen som står i garaget. Sambon som kom hem lite innan mig i fredags var snäll och öppnade även mitt garage då så jag bara kunde köra in så några nycklar behövde jag inte då, däremot blev jag fast hemma igår och det blev till att tänka om igen. Nu blev det en ganska skön dag på altanen ändå i det fina vädret efter ett par besvikelser och en stor portion irritation, men vissa dagar räcker inte tålamodet riktigt till även om det är i-lands problem man ska hantera...
 
Söndagen har varit lugn och jag har mest vilat här hemma, hur har din helg varit?
 
Kramar Bella

onsdag 4 september 2013

Every summer has a story...

 
En vecka blir snabbt en månad, några månader blir snart ett halvår, tiden går som bekant fort och när jag tänker tillbaka på sommarhalvåret 2013 så har det varit tuffa månader kroppsligt. Under min sjukdomstid de senaste åren har det gått upp och ner, från en dag till en annan, svackorna har kommit och jag har hanterat nedgångarna med vetskapen om att det blir bättre igen, det tar bara lite olika långt tid så ingen idé att stressa upp sig utan bara göra allt man kan för att ta hand om sig på bästa sätt för snabb bättring, helt enkelt ge kroppen de bästa förutsättningarna. 
 
Tidigt i våras tog det stopp, huvudvärken blev intensivare än vanligt och tröttheten tilltog, det hade helt enkelt varit för mycket av allt och kroppen sa ifrån. Trots att jag gjort allt det vanliga för att återhämta mig så vill inte kroppen den här gången och några reservkrafter att plocka utav finns inte. Känner mig inte tillfreds över att det aldrig vänder, det tar på psyket och det positiva tänkandet som brukar driva mig framåt i motgångar och peppa mig själv finns inte riktigt där just nu, har inte tålamod att kämpa för tillfället. Känner mig ganska tom, matt, orkeslös och vill "bara att det ska vända" och det kommer det göra!!
 
Tittade tillbaka lite i bloggen och ser att det mest varit en bilddagbok under en period och det får vara okej, bloggen är inget tvång, men jag saknar att skriva och att läsa era bloggar och kommentera, hoppas att jag hittar tillbaka till det inom kort för det ger positiv energi!
 
Bloggbilderna från sommaren påminner mig om att trots att kroppen och humöret inte varit med mig så har jag gjort mycket trevligt med familj och vänner, åkt båt, varit på semester i Grekland och dessa minnen tillsammans är min historia att ta med in i vintermörkret från sommaren 2013!

Kramar Bella

söndag 1 september 2013

1 september och 7 år tillsammans...


För en vecka sedan möttes vi av ett strålande varmt sommarväder när vi kom hem ifrån Grekland, det var betydligt mer sommar här hemma än när vi lämnade Sverige en vecka tidigare...


Vi passade på att ta tillvara på den fina sensommardagen och åkte ut med båten, inte lika varmt i vattnet så klart, men härligt ändå...


1 september är nu här och så även hösten och skördetid så igår tog vi upp rotfrukter och lök ur odlingslådorna och andra omgången sallad, dill och persilja som jag sådde för några veckor sedan har nu också vuxit till sig...



Vi gjorde rotfrukter i ugnen till köttet och det blev riktigt gott!

Sommar har övergått till höst i helgen och det känns ändå helt okej, efter en vecka på jobbet är man inne i vardagsrutinerna igen och sommarens upplevelser får bli fina minnen att ta med sig in i höstmörkret och vinterkylan. Har inte riktigt vant mig vid att det redan vid nio är mörkt ute, men var sak har sin tid och lika fort som sommaren gick kommer förhoppningsvis vinterhalvåret gå.


Idag är det 7 år sedan jag och sambon blev ett par, känns som en lång tid och mycket har hänt sen vi träffades. Tack för att du stått vid min sida i med och motgång. Älskar dig!!

Kramar Bella